Fantomens bilsamlarbilder från tidigt 50-tal

Aston Martin

Baksidestext
Motor: 105 hkr., 6-cylindrig, dubbla överliggande kamaxlar.
Växellåda: 4 fram och 1 bak, synkronisering, rattväxel eller golvväxel efter önskemål. Växellåda för tävlingskörning kan erhållas.
Vikt:
Utrymme: 2-sitsig.
Max.-hast.: 210 km/tim.

Motorprinsen Bertil är livligt intresserad av bilar och har just nu ett flertal olika märken och modeller, lämpade för olika ändamål. Allt sedan kriget tog slut har han varit på jakt efter en snabb, snygg, bekväm och stark sportvagn med kvalité. För något år sedan fick han i England syn på en Aston Martin och det tog inte lång tid för prinsen att konstatera att det var en vagn helt i hans smak. Några månader senare kom bilen, via Göteborg, över till Sverige och nu är den en av de få om inte rentav den enda i vårt land.

Aston Martin är sedan 30 år den kanske snabbaste engelska sportvagnen och har vunnit många storsegrar både i hemlandet och på kontinenten. Den gör inte för inte 210 km/tim. utan någon större trimning. Aston Martin kallas en aristokratisk sportvagn och det är inte bara för att prins Bertil kör en sådan. Det beror kanske mest på att den också har en luxuös inredning och eleganta yttre linjer.