Fantomens bilsamlarbilder från tidigt 50-tal

Volkswagen 1955

Baksidestext
Motor: 30 hk., 4-cyl. toppventiler.
Växellåda: 4 växlar fram; 1 back, 1:an, 2:an och 3:an synkr. Golvväxelspak.
Vikt: 810 kg.
Utrymme: 5-sitsig.
Max.-hast.: 110 km/tim.

Volkswagen, eller som den populärt kallas "Folkvagnen", har på kort tid blivit den mest efterfrågade bilen i hela Europa. Men så erbjuder Volkswagen en rymlig 5-sitsig vagn i lägsta skatteklassen, bekväm och elegant, ekonomisk och slitstark och med goda vägegenskaper, för jämförelsevis billigt pris.

Volkswagens framgång är ingen tillfällighet. I fyra år arbetade världens främste bilkonstruktör, professor Ferd. Porse, och hans medhjälpare på att göra Volkswagen till en fullödig lösning på bilproblemet. 2,5 miljoner km. fick provvagnarna rulla, innan serieproduktionen kom igång. I ökenhetta och i arktisk kyla, på autostrador och i oländlig terräng - överallt bestod Volkswagen provet.

Idag står Volkswagen på toppen, när det gäller småbilar. Det är emellertid inte utseendet, utan den tekniskt överlägsna konstruktionen, som gjort att världens bilfabrikanter med fruktan sett Volkswagens segertåg från land till land. I skarp konkurrens med hundratals bilmärken har den väl hävdat sin ställning på världsmarknaden.