Slutord eller
"En del av mina tokiga tankar"

Vi lever i en värld med mycket duktigt folk, nya uppfinningar som har lett till stora framgångar har vi varit med om och varje gång beundrar vi dessa. Varje uppfinning leder inte alla gånger till förbättringar. Vi kan ta detta med atomkrafter. Tänk vad denna lilla partikel som innehåller så mycket energi kan ställa till med så mycket nyttigt och samtidigt vara så farlig för människor och djur. Atomkraften var ju något som man både såg fram emot och beundrade en gång i tiden. Nu vill man få bort den med tanke på den farliga strålningen och allt avfall som är livsfarligt. Hur går det till slut? Jo vetenskapsmännen hittar på nya lösningar, snart kan vi ladda bilen med ett atompaket och vi kör utan bekymmer i säker 50 år.

Atombomben kommer i framtiden att byggas om till att driva luftfarkoster där det går dagliga turer till olika planeter.

Nästa uppfinning är den fullständiga autopiloten som installeras i bilarna som även gör körkortet överflödigt. Du sätter dig i bilen, knappar in koden till den plats du skall åka. När du eller dina passagerare tagit plats trycker du på klar. Allt sköter sig automatiskt, även hastigheten som står på de digitala hastighetsskyltarna. Här har du naturligtvis möjlighet till många justeringar, som att vilja sakta in farten och stanna i en parkeringsficka. Ratten kommer ju att finnas till hands när det blir speciella tillfällen. Bilen känner naturligtvis av när det är tät trafik, trafikstopp, halka mm. Med andra ord, du kan sitta och ha det skönt under färden. Tänk en sån fin finess. Det dröjer ett tag innan den kommer, men med bilen håller vi oss på vägen, men det kommer en annan stor och fantastisk grej också. Den kommer att starta i Amerika, det är den absolut perfekta autopiloten på flygplan och satelliter. En tur till månen eller mars blir vardagsmat. Denna teknikska jag spara att berätta om för den ligger ganska långt fram i tiden.

Ni ska inte tro att jag är tokig som skriver ner detta, för när allt detta har inträffat så får ni erkänna att jag hade rätt. Men nu till sist måste jag erkänna att det mesta av detta inte förbättrar levnadsförhållandena.

Gör som jag, var lite gammalmodig, håll dig på jorden än så länge, beundra andras framgångar, njut av att vara människa, men tokiga tankar kan man ha utan att vara tokig. Så länge man vet själv att man inte är tokig kan man vara tokig.

Nu har jag slagit upp i en ordbok vad tokig betyder och nu ändrar jag det till "mina roliga tankar" Men rubriken får stå kvar.

Till sist

Du undrar kanske varför inte alla våra barn är i centrum mera, dels beror det på att mycket sträcker sig långt tillbaka i tiden. Ett är då säkert att dom har alltid stått i centrum alla åren. Detta berättar ju mest om Birgits och min barndom, hur vi hade det i uppväxtåren. Hoppas detta har varit en intressant läsning.

Rune 82 år