Tillbaka Översikt Special

Sandhamn

Sandhamn ligger på Hallands Väderös ostsida. Inseglingen bör inte vålla några problem. Norr om Svarta stenarna är det fritt vatten. När man har de två uddarna ens norrut (den närmaste udden är Saltpannans) har man passerat enmetersgrundet utanför Skälhundsskären. Väderötrafikens båtar kommer med jämna mellanrum och då kan man försöka att inte störa dem. Man kan även gena in och gå söder om Svarta stenarna, men då får man se upp för grundflaket som breder ut sig åt sydväst. Det är fin ankarbotten (sand) och djupt långt i bukten. Vid vackert väder brukar det ligga många båtar på svaj.

Bästa stället om man vill förtöja mot land är den nordliga udden på Oahallen. Det finns inga bergsöglor så man får ha med sig bergskilar. Söder om stenen utanför Oahallen finns en bergsögla. Det går också att lägga till vid den yttersta udden på Svinahallen, men där är lite stenigt så man får se sig för.

Kommer vinden från sydost eller ost ligger man bättre i den ostliga delen av Sandhamn. Även där kan man förtöja mot land på något ställe.


Vagabond ensam i viken.

En båt förtöjd vid Oahallen.

Stilla kväll i viken.

Revet mitt i Sandhamn. Mot norra delen är det en enmeterssten man får se upp med.

Fler bilder
N 56°26'74 - O 12°34'08
Tillbaka